« Terug naar het overzicht

Woonwensen enquête Residentie Klein Toornvliet

Online enquête peilt woonwensen draagkrachtige senioren

Een luxe en kleinschalige woon- en leefomgeving waar je plezierig en actief oud kunt worden. Dat is de gedachte achter de plannen voor Residentie Klein Toornvliet in de wijk Helpermaar in Groningen-Zuid.

Volgens mede-initiatiefnemer Thijs van Bree van VolkerWessels Vastgoed is er in Groningen ruimte voor een woonvoorziening met een compleet aanbod aan service en zorg. Om die behoefte beter in kaart te brengen, is onlangs een online enquête geplaatst op de website.

Woonservice en zorg
Aan de hand van een vragenlijst wordt specifiek aan meer draagkrachtige senioren gevraagd om hun woonwensen kenbaar te maken. Het onderzoek richt zich niet alleen op mensen met een directe behoefte aan woonservice in combinatie met zorg, maar ook op degenen voor wie dit eventueel pas over een aantal jaren aan de orde is. De huidige en aankomende generatie senioren wil zelf keuzes kunnen maken, in een tijd dat de overheid zich steeds meer terugtrekt.

WMO-gecertificeerd
Het idee voor Residentie Klein Toornvliet is ontstaan naar het voorbeeld van Residentie Buitenzorg, met vestigingen in Groningen, Assen, Drachten en Almelo. Deze instelling biedt private zorg die cultuurspecifiek en belevingsgericht is; dit alles op basis van de Wlz, WMO en ZVW.

Gelijkgestemden
Ook bij Residentie Klein Toornvliet draait het straks om een plezierige woonomgeving voor gelijkgestemden. ‘Een veilige en vertrouwde woonomgeving draagt eraan bij dat mensen lekker in hun vel zitten,’ zeggen directieleden en mede-initiatiefnemers Adeline Schiphuis-Piël en Alfons Schiphuis. ‘En dat heeft een positief effect op het gezondheid.’ Comfort, veiligheid en gezelligheid, met gespecialiseerde zorg achter de hand; daarom draait het straks om.
Thijs van Bree: ‘Het is nu belangrijk dat geïnteresseerden en hun kinderen hun wensen uitspreken. Als het aan ons ligt verrijst er binnen afzienbare tijd aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Helpermaar een schitterend kleinschalig complex waar zelfstandig wonen op hoog niveau in combinatie met zorg mogelijk is.’

Ja, ik wil de nieuwsbrief per e-mail ontvangen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Naar de fotogalerij

Helpermaar Fotogalerij

Bekijk alle foto's »